Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН–а финалисти националног такмичења у управљању пројектима

Студенти ФОН–а финалисти националног такмичења у управљању пројектима

Четврто студентско национално такмичење у управљању пројектима – Project Management Championship 2018, отворено 11. марта на Факултету организационих наука, Универзитета у Београду, квалификационом рундом у којој је учествовало 15 тимова, тј. 59 такмичара, са 5 факултета и три универзитета. Студенти Џагић Ана, Максимовић Милица, Станкић Милица, Лазаревић Стефан, Гајић Наташа, Јовановић Маја, Ћинћур Ивана, Јокић Драгана, Недељковић Катарина, Моровић Петар, Радовановић Душан, Тодоровић Катарина, Козомора Милош, Стаменовић Јелена, Радојевић Наталија и Поповић Ђорђе, са Факултета организационих наука, добили су прилику да се на основу знања приказаног у квалификационој рунди, такмиче у финалу националног такмичења у управљању пројектима “Project Management Championship 2018”.

Project Management Championship 2018 представља део интернационалног такмичења које организује Светска асоцијација за управљање пројектима (International Project Management Association – IPMA). Такмичење се састоји из два дела квалификационе рунде и финала.

У оквиру квалификационе рунде, којом је отворено такмичење, студенти су решавали тест који се састоји од 100 питања за 100 минута, који је задала Светска организација за управљање пројектима. У оквиру квалификационе рунде је учествовало 15 тимова, тј. укупно 59 такмичара, са Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Техничког факултета у Бору, Факултета за пројектни и иновациони менаџмент, Сингидунума као и са Факултета организационих наука. Шест првопласираних тимова, од којих су четири са Факултета организационих наука, један са Грађевинског Факултета, као и један са Техничког факултета у Бору, бориће се у финалу такмичења за титулу националног првака у управљању пројектима и прилици да представљају Србију на светском такмичењу у управљању пројектима „International Project Management Championship 2018“.

img_2653_logo_full

Финале ће бити организовано 2. aприла, у оквиру Истраживачко развојног центра Факултета организационих наука, a реализоваће се кроз решавање пословног проблема коришћењем пословног симулатора. Победници националног такмичења ће имати прилику да представљају Србију на светском такмичењу у управљању пројектима “International Project Management Championship 2018”, koje ће ове године бити одржано у Београду, Србији, од 1. до 3. јуна 2018. године.

Спонзори овогодишњег такмичења у управљању пројектима су: Факултет организационих наука, Elixir Group, Aigo BS, Концерн Бамби a.д. и Coca Cola Hellenic, који су својим бројним резултатима, признањима и наградама потврдили свој углед, нарочито у погледу одговорности према друштву и окренутости ка пружању подршке младим људима и њиховом развоју.