Почетна / Наука / Вести наука

Три професора Универзитета у Београду – Факултета организационих наука на Стенфордовој листи најутицајнијих истраживача у свету

Група аутора предвођена професором др Џоном П.А. Јоанидисом са Универзитета Стенфорд објавила је најновију листу најутицајнијих истраживача у свету. Листа је сачињена на основу библиометријских података из базе података Scopus.
Детаљније

Вредновање истраживања и праксе отворене науке у Србији – FAIR National Roadshow

У уторак, 10. октобра 2023. године, у оквиру серије FAIR National Roadshow, ће бити организован онлајн догађај под називом: Research Assessment and Open Science practices in Serbia (Вредновање истраживања и праксе отворене науке у Србији).
Детаљније

,,Јавни позив за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Хрватске“

На основу Меморандума о започињању научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Хрватске, Министарство науке, технолошког развоја и иновација расписује: ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ ЗА ПЕРИОД ОД 1. МАЈА 2024. ДО 30. АПРИЛА 2026. ГОДИНЕ.
Детаљније

ПРОГРАМ ПРИЗМА – ОДОБРЕНО 97 ПРОЈЕКАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ

picture1

У оквиру програма ПРИЗМА, Фонд за науку Републике Србије ће у наредне три године финансирати 97 пројеката на којима ће учествовати 898 истраживача из 91 научноистраживачкe организацијe. Укупан буџет одобрених пројеката износи 24,999,824.72 евра.
Детаљније

Покренута јавна расправа о Предлогу Акционог плана за период од 2023. до 2025. године

Министарство науке, технолошког развоја и иновација, покренуло је јавну расправу о Предлогу Акционог плана за период од 2023. до 2025 године, за спровођење Стратегије паметне специјализације у Републици Србији за период од 2020. до 2027. године.
Детаљније