Почетна / Вести насловна страна / Међународни инфо дан 2018

Међународни инфо дан 2018

У среду, 28. марта 2018. године Факултет организационих наука организује седми по реду Међународни инфо дан. Циљ догађаја је информисање студената основних, мастер и докторских студија, наставника, сарадника и ненаставног особља о постојећим програмима размене, могућностима финснирањa мобилности, наставка студија, обављања праксе, усавршавања или истраживачког боравка у иностранству.

Током целокупног трајања програма, од 11:00 до 15:00 часова, учесници ће представљати своје институције на инфо штандовима у холу Факултета на којима ће заинтересовани моћи директно да се информишу о програмима које нуде. Пaралелно са штандовима, од 11:00 до 14:00 часова у амфитеатру Б103 биће одржане појединачне PowerPoint презентације учесника. Након презентација, биће организована Радионица – „Како се пријавити за Еразмус+ размену?“ од 14:00 до 15:00 часова у сали 310 на којој ће студенти моћи боље да се упознају са основним принципима мобилности, процедуром припреме и прикупљања документације. Пријава за радионицу.

Учесници Међународног инфо дана су представници универзитета, факултета, релевантних институција, међународних и домаћих организација, културних центара, фондација, студентских организација и други.

Фондација Темпус, Еразмус+ канцеларија у Србији ће представити могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус + и Ceepus, затим Еразмус Мундус заједничке мастер програме и Europassдокументе које студенти могу користити приликом пријаве за мобилности.

Представници Универзитета у Београду – Одељења за међународну сарадњу ће представити могућности размене студената, наставника и административног особља Универзитета у Београду, посебно Факултета организационих наука у оквиру Еразмус+ програма кредитне мобилности.  Такође, презентоваће платформу МОБИОН  (http://mobion.bg.ac.rs/) на којој Универзитет објављује отворене конкусе и преко које се кандидати пријављују за програме мобилности.

Универзитет у Источном Паризу (Université ParisEst Créteil Val de MarneUPEC) има потписан Интер-институционални споразум са Универзитетом у Београду у оквиру програма кредитне мобилности за размену студената, наставника и административног особља између Факултета за менаџмент и економију из Париза и ФОН-а. Представници UPECће представити свој Универзитет и Факултет и могућности за размену студената и особља између две институције.

Свеучилиште у Загребу – Факултет организације и информатике (ФОИ) је дугогодишњи ФОН-ов партнер. Студенти и запослени ФОИ-а ће бити гости овогодишњег Инфо дана, на коме ће уједно и представити свој факултет.

Француски институт у Србији ће промовисати студије у Француској и стипендије Владе Републике Француске.

Представници Немачке служба за академску размену – DAAD ће говорити о програмима за студирање и усавршавање у Немачкој.

Учесници Инфо дана су и представници студентских организације ESTIEM и AIESEC који ће представити своје активности и пројекте међународног карактера.

Распоред презентација учесника можете видети овде.

01-poster-medjunarodni-info-dan