Почетна / Успеси и награде / Злато за спортисте ФОН-а у Паризу и Валенсији

Злато за спортисте ФОН-а у Паризу и Валенсији

Београд, 28. април 2014. године – Спортске екипе Факултета организационих наука, које су се такмичиле на међународном студентском спортском турниру у Шпанији, успеле су да одбране прошлогодишњу титулу првака у генералном пласману. Док се седам екипа такмичило у Шпанији, рукометаши ФОН-а освојили су десету златну медаљу на студентском турниру у Паризу.

 У јакој конкуренцији поред домаћих екипа на турниру EuroValencia 2014 у Шпанији (24 – 27. априла 2014.г.) учествовало је преко 650 иностраних студената. Факултет организационих наука је учествовао са седам екипа и једном такмичарком у стоном тенису. Златне медаље освојили су женска кошаркашка екипа, женска фудбалска екипа, мушка одбојкашка екипа и екипа чирлидинга. Сребро су освојили женска одбојкашка и мушка кошаркашка екипа. Бронза је припала стонотенисерки Искри Хаџић, док су фудбалери ФОН-а након извођења пенала, такмичење завршили у четвртфиналу.

На 35. по реду Tournoi Des Cinq Ballons  (21 – 26. априла 2014. године) у организацији ESSEC Business School из Париза, у јакој конкуренцији, мушка рукометна екипа Факултета организационих наука успела је да освоји десету златну медаљу на овом турниру. Друго место је заузела студентска екипа Транкило из Француске, док су трећи били студенти Факултета за туризам и хотелијерство из Опатије. На турниру је учествовало око 800 студената из 11 земаља.