Почетна / Студенти / Актуелности / Проф. др Мануел Мацара биће гост-предавач у оквиру програма на ДАС

Проф. др Мануел Мацара биће гост-предавач у оквиру програма на ДАС

gostujuce-predavanje-manuel-mazzara-post-veb-sajt

У оквиру предмета Савремена истраживања у области информационих система и технологија на докторским академским студијама, у четвртак, 25. и понедељак 29. маја са почетком у 18.00 сати, у амфитеатру Д301, проф. др Мануела Мацара одржаће два везана предавања на тему, Meta-theoretical reflections on the history, role and status of Software Engineering.

Први део предавања биће одржан у  четвртак, 25. маја, са почетком у 18.00 сати, а теме које ће бити обрађене су следеће:

  • From language to formalization of reasoning,
  • The Holy Grail of Automatic Reasoning,
  • Understanding the Turing Machine – the historical background.

Други део предавања биће одржан у понедељак, 29. маја, са почетком у 18.00 сати на теме:

  • Understanding the Turing Machine – the mathematical background,
  • Software Engineering as an Alchemical Process.

Позивамо све заинтересоване студенте докторских и мастер академских студија Факултета организационих наука да се прикључе предстојећим предавањима.

 Др Мануел Мацара је професор рачунарских наука на Универзитету Инополис са истраживачким искуством у софтверском инжењерству, сервисно-оријентисаним архитектурама и програмирању, теорији конкурентности, формалним методама и верификацији софтвера. Рад који су проф. др Мацара и његов тим реализовали у претходном периоду фокусира се на развој теорија, метода, алата и програма који обухватају два главна аспекта софтверског инжењерства: процесну страну која описује развој софтвера и производну страну која приказује резултате тог процеса.