Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а шампиони света у решавању студија случаја

Студенти ФОН-а шампиони света у решавању студија случаја

Студенти Case Study Club-a Факултета организационих наука, Кристина Кнежевић, Немања Јевтовић, Ања Копривица и Андреа Московљевић, под менторством проф. др Весне Дамњановић освојили су прво место на светском такмичењу у решавању студије случаја McGill Management International Case Competition 2016 у Монтреалу у Канади.

Светско такмичење у Канади одржано је у периоду од 06. до 12. марта 2016. године, а домаћин је био McGill Универзитет. Учествовало је укупно 12 универзитета из целог света са 48 одабраних студената. Учесници су били: University of Belgrade, McGill University, Queen’s University,  BI Norwegian Business School, Copenhagen Business School, National University Of Singapore, Wharton School Of The University Of Pennsylvania, University of Southern California, University of Auckland, Thammasat University, Amsterdam University of Applied Sciences i International team.

Студенти су решавали студију случаја бразилске компаније Chilli Beans која се бави производњом и пласманом наочара за сунце, сатовима и другим аксесоарима. За решавање студије имали су 32 сата и био је дозвољен пасиван приступ интернету.  Задатак студије случаја био је да се идентификују стратешки правци развоја компаније до 2018. године, са акцентом на пословну стратегију која се односила на избор нових тржишта и избор портфолиа. Студенти ФОН-а предложили су три стратегије, од који се прва односила на решавање интерних проблема са франшинзерима, друга на примену дигиталних медија у циљу продаје производа за тржиште Бразила као и позиционирање производа на тржишту Тајланда.

Студенти ФОН-а похваљени су за оригиналан начин предлога за унапређење стратегије компаније,  одличне презентационе вештине, енергију, тимски рад, разумевање тржишта Бразила и глобалног тржишта и одличну аргументацију предложених решења. Ово је 16 година како се организује такмичење и први пут је 14 компетентних чланова жирија из праксе донело једногласну одлуку да студенти ФОН-а буду први.

Друго место припало је Thammasat University iz Tajlanda, а треће Copenhagen Business School из Данске.

Захваљујемо се проф. др Милији Сукновић, декану ФОН-а, проф. др Милану Мартићу, председнику Савета ФОН-а, проф. др Винки Филиповић на подршци и менторима који су помогли у припремама: Владимиру Ловрићу, Адаму Ковачу, Кристини Петрић, Славици Цицварић Костић, Ани Чејовић, Милошу Милосављевићу, Ани Ивановић, Еми Нешковић, Милану Окановићу, Ивани Мијатовић, Михајлу Попеску, Бобану Ромићу, Александру Бијелићу, Марији Ивановић, Младену Дикићу, Маши Сретеновић, Ивани Илић, Катарини Мирковић. Такође захваљујемо се колегиници Зорици Јеремић са McGill Универзитета која је помогла у бољем разумевању тржишта Канаде. Поред тога захваљујемо се водећим компанијама у Србији који су нам помогли својим знањем и финансијском подршком да дођемо до циља.

Додатне информације можете видети на www.mmicc.org