Почетна / Вести насловна страна / Посета делегације ЕУ парламентараца

Посета делегације ЕУ парламентараца

Факултет организационих наука ће у петак, 03. јуна 2016. године посетити делегација ЕУ парламетараца. Том приликом биће одржан Форум на тему: „Евроинтеграције Србије и улога универзитета“ са почетком у 14:30 у сали 201 на Факултету организационих наука.

На форуму ће излагати посланици Европског Парламента: др Игор Шолтес, потпредседавајући Одбора за буџетску контролу, потпредседавајући Одбора за стабилизацију и придружување Србије ЕУ и члан Одбора за унутрашње тржиште и заштиту потрошача и г. Франц Богович, члан Одбора за стабилизацију и придружување Србије ЕУ, члан Одбора за регионални развој и учесник Одбора за пољопривреду и рурални развој. Учесници форума ће бити представници Универзитета у Београду, Амбасаде Р. Словеније, Привредне коморе Србије, Привредне коморе Београда, Словеначког пословног клуба, српских и словеначких привредних субјеката, представници академске заједнице и медији.

Факултет организационих наука већ дуги низ година кроз своје међународне студијске програме, међународне пројекте и научно-истраживачке активности академског кадра тежи успостављању што бољих односа са институцијама ЕУ и појединцима који су активно у њима ангажовани. Овај форум је прилика да се сагледа улога универзитета у процесу евроинтеграција Србије.