Почетна / Вести / Отворена прва „Учионица будућности“ на Факултету организационих наука

Отворена прва „Учионица будућности“ на Факултету организационих наука

Компанија Samsung Electronics, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Факултетом организационих наука у Београду, отворила је данас прву „Учионицу будућности са циљем да се унапреди технолошка основа, знање, вештине и спремност наставног особља и ученика да примењују информационо комуникационе технологије у свакодневној настави.

„У Samsungu технологију не видимо само као производе већ као један од начина на унапредимо животе људи. Као лидери на пољу нових технологија желимо да своје искуство и експертизу применимо на унапређење образовања у Србији. Компанија је спремна да у партнерству са Министарством, континуирано подржи обуку ученика као и наставног особља, и допринесе бољој технолошкој опремљености образовних институција, по усвојеним наставно научним програмима. Наш циљ је да младима широм Србије буду доступни најсавременији трендови у образовању који ће им касније помоћи у проналажењу жељених запослења“ – изјавио је Саша Марјановић, директор маркетинга Samsung Electronics за Адриатик регију.

„Суштина овог решења је боља интеракција измедју предавача и студената, заснована на размени и коришћењу наставног материјала искључиво у електронском облику, затим употреби таблет рачунара као основног средства за будући рад у пословном окружењу, као и могућности интеграције других андроид апликација у сам наставни процес“ – истакла је проф. др Слађана Барјактаровић Ракочевић, продекан за међународну сарадњу на Факултету организационих наука.

„Дигитална учионица“ на ФОН-у опремљена је са 30 Самсунг Галаxy Ноте 10.1 уређаја, паметном Samsung електронском таблом и сервером као и одговарајућим софтвером за учење. Такође, као један од партнера на пројекту, компанија Теленор обезбедила је интернет конекцију у учионици.

Објављено у категорији Вести.