Почетна / Вести насловна страна / Обележен Дан Факултета организационих наука

Обележен Дан Факултета организационих наука

Данас је на Факултету организационих наука одржана Свечана академија поводом прославе Дана Факултета и обележавања 45 године од оснивања и 43 године од почетка наставе. Свечаности су присуствовали проф. др Слободан Ступар, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Нада Ковачевић, проректор за наставу Универзитета у Београду, г. Рамон Вејдингер, генерални директор компаније Coca – Cola Hellenic, представници академске заједнице, партнерских институција и многи други.

DSC_0127Проф. др Александар Марковић, Председник Савета Факултета организационих наука, обратио се присутнима и нагласио како је веома поносан на чињеницу да Факултет организационих наука слави 45 годинa од оснивања, а 43 године од почетка наставе. Похвалио је студенте који су освојили многобројна признања на различитим такмичењима и истакао да је ФОН проглашен за најбољи факултет у Југоисточној Европи, као и да је претходна школска година била једна од најуспешнијих година у развоју Факултета.

DSC_0128Проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а, поздравио је све присутне: „Даме и господо, поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи и поштоваоци Факултета организационих наука, изузетна ми је част и велико задовољство да Вас данас у име више од 4000 студената, у име 260 запослених и, наравно, у своје лично име. Ове године добили смо награду за најбољу високообразовну институцију, и ова награда ће бити значајан подстицај за нас запослене на ФОН-у да наставимо да се на овај начин бавимо науком и образовањем“.

Декан је све присутне подсетио да су Светосавску награду добили и студенти Факултета и да се ове године, први пут у историји, десило да Светосавска награда једној институцији дође по трећи пут за редом. Истакао је, такође, да је поносан и на награду коју је Факултет добио од Српске асоцијације менаџера, већ другу годину за редом, за најбољу образовну институцију која професионално усавршава менаџере.

DSC_0129Проф. др Нада Ковачевић, проректор за наставу Универзитета у Београду, честитала је Декану, колективу и студентима Дан Факултета и поздравила све присутне у име ректорског колегијума и ректора проф. др Владимира Бумбаширевића. Истакла је како ФОН представља пример организованог колектива, организоване струке и пример једног иновативног, инвентивног и квалитетног приступа раду.

„Када имамо промоцију доктора наука, ово је пример факултета који је из техничке групације, али лепо спаја и ову другу групацију, где имамо доста публикованих радова, добрих резултата.“

DSC_0130Проф. др Слободан Ступар, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, сматра да је највећа вредност ФОН-а, који школује експерте за привреду, та што има огромну навалу нових студената који су препознали да им је Факултет организационих наука право место где ће да студирају и да добију одговарајуће знање, са којим ће моћи да се изборе у свом радном веку.

 

 

DSC_0132Проф. др Милија Сукновић, продекан за наставу на Факултету организационих наука, уручио је, као и сваке године, повеље и новчане награде за преко 350 најбољих студената. Такође, уручио је награде у виду стручне литературе за 7 најистакнутијих студената у протеклој години и честитао им на постигнутом успеху и резултатима.

 

 

DSC_0131

Рамон Вејдингер, генерални директор компаније Coca – Cola Hellenic, изјавио је како је посебно поносан што се велики број студената придружио раду у компанији. Истакао је, такође, како му је веома драго што је у току последњих 5 година, колико ФОН и Coca – Cola Hellenic сарађују, више од 5000 студената имало прилику да буду део програма, укључени у пословне праксе које се одвијају у компанији.

“Ми Вам дугујемо, онолико колико Ви, можда, дугујете нама. Ми верујемо да ће једино снажно партнерство између ФОН-а и нас имати вредност коју сви желимо да створимо у свом пословању, као и вредност за саму академску заједницу, а и на крају дана, за наше друштво уопште”.

DSC_0133Председник Управног одбора Фондације „Професор др Бранислав Лазаревић“, Михаило Ђоровић, која већ годинама награђује најбоље студенте смера Информациони системи и технологије, доделио је награде Тањи Чупић и Ани Миловановић за постигнуте изузетне резултате у претходној школској години.