Почетна / Вести насловна страна / Стратешко партнерство између ФОН-а и компаније Air Serbia

Стратешко партнерство између ФОН-а и компаније Air Serbia

У просторијама Факултета организационих наука, компанија Air Serbia у циљу унапређења свог пословања потписала је данас уговор о стратешком партнерству у области теоријског и практичног развоја појединаца и институција са Факултетом организационих наука, једном од најсавременије организованих високообразовних институција у региону.

Као лидери у свом пољу деловања, ФОН и Air Serbia остварили су сарадњу вођени идејом јачања односа институције образовања и привреде, као и пружању позитивног друштвено одговорног примера.

Уговор о сарадњи озваничен је потписима проф. др Милана Мартића, декана Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Александре Дутине, директора људских ресурса компаније Air Serbia, на свечаном потписивању које је организовано тим поводом.

Potpisivanje sporazuma FON 1

„Потписивање овог уговора је веома значајно за Факултет организационих наука, пре свега за студенте Факултета. На ФОН се већ дужи низ година уписују најбољи средњошколци, тако да је нама наставницима и сарадницима задовољство да са њима радимо, са младим, талентованим и амбициозним људима и као резултат тога у последњих пет година све евалуације високошколских установа које су спроведене, указују да је ФОН најбољи факултет у Србији за све видове образовања и истраживања у области информационих система и технологија и менаџмента и организације, операционог менаџмента и управљања квалитетом. Ми смо поносни на знања са којима наши студенти располажу, на мултидисциплинарна знања и на способност да та знања они повезују решавајући практичне проблеме. Наш циљ је да наши студенти имају могућност да своја знања и унапређују, али и прикажу у најуспешнијим компанијама у Србији што ће свакако допринети да наши студенти и даље имају још боља практична знања, јер студенти су наш производ и ми ћемо се рангирати на основу знања са којима они располажу и због тога ћу ја са великим задовољством потписати данас овај уговор“ – рекао је проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а.

 „Air Serbia данас почиње један нови пројекат сарадње са образовним институцијама у Србији. Сарадња са ФОН-ом, као некако природним партнером Air Serbia је велики и позитивни почетак нашег пројекта. Заиста је дивно да један овакав Факултет који долази из Београда и Србије остварује светске резултате који су на завидном нивоу и мислим да је то разлог зашто је Air Serbia данас овде. Дакле, ми желимо да сарађујемо са најбољима, желимо да препознамо младе таленте и да им пружимо прилику да поред теорије коју стичу на Факултету, доживе и да остваре праксу код нас, да чују наше менаџере на предавањима која ће држати, да раде дипломске радове на теме које ћемо ми предлагати. Многе наше колеге и колегинице се радују сарадњи са младим људима, млади људи су увек добродошли код нас. Тако да, ово је верујем први у низу Меморандума који потписујемо, први корак у сарадњи са ФОН-ом, као што је Декан најавио и мислим да ће то бити једна дугорочна и врло занимљива сарадња“ – изјавила је Александра Дутина, директор људских ресурса у компанији Air Serbia.