Почетна / Студенти / Актуелности / Догађај „StartUp -ovanje!“ – Зашто радити у старт ап-у и како до тога стићи

Догађај „StartUp -ovanje!“ – Зашто радити у старт ап-у и како до тога стићи

У суботу, од 18 časova, на Факултету организационих наука, у сали 102 одржаће се предавање под називом „StartUp -ovanje!“. Циљ предавања је да међу студентима покрене расправу о предузетништву, покретању старт aп-а, пружи им увид у њихово функционисање, али и прилику да чују неке успешне људе који су покренули своје бизнисе.

Cover-GE (1)

Један од предавача на догађају биће и Александар Бијелић који је регионални директор Nielsen-a и један од оснивача „Belgrade Venture Forum“. На догађају ће говорити и Зоја Кукић главни уредник „Start it“ магазина, највећег магазина на територији Србије који се труди да створи подстицајно окружење за старт ап-е и развој ове културе у Србији.

Старт aп је одлична прилика за стицање широког спектра професионалних вештина. AIESEC је зато покренуо пројека „Global Entrepreneurs“ који ти пружа управо ову прилику. Пројекат се заснива на професионалном усавршавању у виду праксе у трајању од 6-8 недеља у иностраном старт ап-у. Факултет организационих наука препознао је вредност пројекта и у претходном периоду званично подржавао овај пројекат.

Циљ пројекта је да се студентима обезбеди прилика да волонтирају у успешним старт aп-има широм Европе и на тај начин им пружи сјајно искуство које ће им у будућности олакшати запошљавање. Исто тако ово је добра прилика да научите основе „StartUp -ovanjа“ и касније имате релевантно искуство како би сте покренули своју компанију.

Опис посла на пракси је разноврстан и волонтери ће имати прилику да се баве маркетингом, продајом, пословном администрацијом и IT-јем. Поред тога, имаће увид у развој и функционисање старт aп-а, развиће предузетнички дух, сусрешће се са изазовом рада у интернационалном и мултикултуралном окружењу.

Пријаве за пројекат ће бити отворене још 7 дана, искористите своју шансу. За пројекат се можете пријавити на следећем линку, а више инфорамција на следећем линку.

детаљније