Почетна / Вести насловна страна / Студенти дали идеје за унапређење малог бизниса

Студенти дали идеје за унапређење малог бизниса

Сосијете женерал банка је у оквиру стратешке сарадње са Факултетом организационих наука Универзитета у Београду организовала студију случаја на тему малог бизниса у оквиру изборног предмета Банкарски менаџмент. Студенти који су учествовали у овом пројекту током зимског семестра су презентовали своја решења, а победнички тим, који чине Јованка Бегенишић, Наташа Владисављевић, Растко Дамњановић и Михајло Божић, је награђен шестонедељном праксом у банци где ће стицати пословна искуства важна за даљи професионални развој. Највише гласова публике добио је тим који су чинили Исидора Шљукић, Андрија Шуберић, Никола Филиповић и Душан Филиповић.

У студији случаја учествовало је 25 студената који су се, подељени у тимове уз консултације и менторску помоћ експерата из Сосијете женерале банке упознали са реалним пословним изазовима банке. Фокус студије био је на препознавању потреба тржишта, остваривању конкурентске предности, унапређењу портфолија дугорочних кредита, остваривању високог степена лојалности клијената, а све то са циљем повећања тржишног учешћа.

Овај догађај је само једна од ствари које реализујемо са Сосијете женерал банком као нашим стратешким партнером и веома смо поносни што ова сарадња иде узлазном путањом на корист наших студената којима је и намењена. Решења која су студенти дали су заиста иновативна и креативна и што је најважније примењива. Овај пројекат је вишеструко користан за студенте јер су пре свега дошли до додатних сазнања везаних за банкарско пословање, а пракса коју ће имати у банци омогућиће им да обиђу предузећа из сегмента малог бизниса и стекну практична искуства везана за однос банке и њихових клијената“, рекла је проф. др Слађана Барјактаровић Ракочевић.

Kроз овај пројекат смо студентима омогућили да теоријска знања примене у пракси, као и да им приближимо реалне изазове са којима ће се сусретати у пословном окружењу.Мала предузећа су изузетно важан сегмент привреде важан за економски раст, и ми у Сосијете женерал банци дајемо све од себе да изађемо у сусрет потребама предузетника и малих предузећа у њиховом свакодневном пословању, да им понудимо различите производе и услуге прилагођене њиховим захтевима. Драго нам је што ће и победници ове студије случаја имати прилику да кроз праксу у банци даље продубљују своја знања и стекну нова искуства у раду са малим предузећима“, рекла је Биљана Пешић, директор у одељењу за рад са малим привредним субјектима и предузетницима.

slika2

Ово је само један у низу пројеката који Сосијете женерал банка и Факултет организационих наука организују у оквиру стратешког споразума о сарадњи који за циљ има омогућавање разних погодности студентима овог факултета. Банка организујепрограм студентских пракси, и то за студенте на основним академским, мастер академским и докторским студијама. Одабрани студенти у оквиру програма Youth advisory Team, већ другу годину за редом раде на развоју понуде за младе заједно са стручњацима из банке. Такође, за све студенте банка је омогућила отплаћивање школарине на 10 месечних рата уз посебан пакет чије је одржавање бесплатно, а током уписних рокова банка организује привремени шалтер у просторијама факултета како би студенти могли да уплате средства за пријаву пријемног испита без провизије и одласка у банку.

Честитамо свим студентима који су учествовали у изради студије случаја Сосиете женерал банке.