Почетна / Студенти / Актуелности / Гостујуће предавање експерата из Nordeusa

Гостујуће предавање експерата из Nordeusa

У петак, 4. марта 2016. године, од 12.15 сати (сала 015) на Факултету организационих наука, Ненад Живић, Милош Милошевић и Игор Анђелковић из компаније Nordeus ће одржати гостујуће предавање на тему „Примена машинског учења у индустрији видео игара“.

Апстракт: Top Eleven игра огроман број играча широм света. Међу њима је могуће наћи велики број навика и шаблона понашања. Да бисмо на најбољи начин препознали те шаблоне, у Noredusu употребљавамо најновије алгоритме и технологије из области машинског учења, и тим сазнањима оптимизујемо корисничко искуство играча и активности нашег Маркетинг тима. Представићемо како користимо конволуционе неуронске мреже како бисмо велики број акција наших корисника (“кликова”) претворили у знање о њиховим навикама.

О предавачима:

Ненад Живић – Data Sciences, задужен за системски дизајн Nordeusove најпознатије игре Top Eleven Be a Football Manager. Стекао је Мастер диплому Природно-математичког факултета у Нишу из рачунарских наука са фокусом на машинско учење, а тренутно је и студент докторских студија на истом факултету. Има три године искуства у прављењу алгоритама применљивих у областима економије, процесирања говорног језика и рачунарских игара.

Милош Милошевић – Data Sciences, задужен са дизајнирање, имплементацију и одржавање предиктивних модела, са фокусом на њиховој брзини, поузданости и скалабилности. Милош је и део тима који брине о инфраструктури система дистрибуиране базе података. Претходни рад заснива му се на дизајнирању система алгоритама за нормализацију података о производима увезаних са подацима социјалних мрежа. Завршио је Рачунарски факултет у Београду.

Игор Анђелковић – Data Sciences, каријеру је започео решавањем проблема у медицини применом предиктивног моделовања. Аутор је неколико научних радова из ове области. Након петогодишњег рада на Kатедри за Рачунарску технику и информатику на Електротехничком факултету у Београду, рад наставља у индустрији игара, где је радио на праћењу метрика, визуелизацији података, прављењу статистичких експеримената и имплементацији алгоритама машинског учења. Тренутно је вођа Analytics тима у Nordeusu, где води осмочлани тим врхунских Data Scientista и Data Engineera.

О компанији:

Nordeus
је компанија која се бави развојем видео игара. Kомпанија је основана 2010. године у Београду са циљем да милионима корисника пружи јединствено искуство у игрању најбољих онлине игара. За врло кратак период компанија се проширила од једног трочланог тима до преко 150 запослених у три канцеларије Београд, Даблин и Лондон. Nordeus је званично најбољи европски gaming startup за 2011 и једна од најбрже растућих gaming компанија. Већ четири године за редом компанија је изабрана за најбољег послодавца у Србији и региону. Top eleven је најигранија спортска видео игра на свету са преко 10 милиона месечно активних корисника и 5 милиона дневно активних играча на Facebook-u, Android и iOS уређајима. Играчи имају прилике да учествују у лигама, куповима или Лиги шампиона, да купују, продају и тренирају играче. Могу да граде стадион и учине све што је у њиховој моћи да постану професионални Top eleven менаџери у изазовном online окружењу. Менаџерима  се пружа и могућност праћења мечева уживо али и потпуно унифицирано играчко искуство без обзира на платформу.