Почетна / Вести насловна страна / Одржан Међународни инфо дан 2016

Одржан Међународни инфо дан 2016

У среду, 09. марта 2016. године на Факултету организационих наука одржан је пети по реду Међународни инфо дан са циљем да информише студенте основних, мастер и докторских студија, наставнике, сараднике и ненаставно особље о постојећим програмима размене, могућностима финаснирањa мобилности, наставка студија, обављања праксе, усавршавање и спровођење истраживања у иностранству. Учесници програма били су представници Универзитета у Београду, Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији, Француског института у Србији, ДААД – Немачке службе за академску размену, Фондације Конрад Аденауер, Фондације др Зоран Ђинђић, Института Сервантес , Европског покрета у Србији и студентских организација AIESEC и ESTIEM.

DSC_0207

 

Догађај је отворила и све присутне поздравила доц. др Сања Маринковић, продекан за међународну сарадњу.

Током двочасовне презентације учесника  у амфитеатру, присутни су имали прилику да чују који су актуелни програми доступни за одлазак на размену, наставак студија или праксу у иностранству. Поред тога, учесници су на информативним штандовима у холу факултета делили своје промотивне материјале и одговарали на питања студената.

DSC_0241

Колеге Павле Иветић и Никола Савић из канцеларије за међународну сарадњу Универзитета у Београду, представили су платформу http://mobion.bg.ac.rs/ помоћу које студенти Универзитета у Београду могу да претражују отворене конкурсе за мобилност у оквиру програма Еразмус +, кључна акција 2. На поменутој платформи, студент сваког факултета на Универзитету у Београду може да одабере универзитете по земљама и научној области који су доступни за његов факултет и да конкурише за стипендију. Поред тога, представљени су и програми размене ERAWEB и EUROWEB, као и програми GreenTech, SIGMA Agile & SUNBEAM у оквиру којих студенти Универзитета у Београду могу да оду на целе мастер студије. Презентацију Универзитета у Београду можете видети овде.

DSC_0183

Представници Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији, Софија Петровић и Милош Петровић, представили су могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус +, Еразмус Мундус и Ceepus. Њихову презентацију можете видети овде.

Француски институт у Србији сваке године промовише студије у Француској и стипендије Владе Републике Француске. Гђа Сандра Елезовић је на Међународном инфо дану представила ове програме и њену презентацију можете видети овде.

Испред ДААД – Немачке службе за академску размену о могућностима за студирање и усавршавање у Немачкој говорила је гђа Данијела Павлица. Презентацију ДААД-а можете видети овде.

Фондација др Зоран Ђинђић сваке године шаље студенте на праксу у познатим немачким компанијама у трајању од 3 до 6 месеци. Своја искуства са праксе са учесницима догађаја поделила је Хана Ћелап. Њену презентацију можете видети овде.

За студенте који желе да после напорних и успешних испитних рокова одмарају упознајући градове Европе, Маша Живојиновић из Европског покрета у Србији, представила је програм Путујемо у Европу. Конкурс за овај програм биће отворен у јуну. Њену презентацију можете видети овде.

Представнице студентских организација AIESEC – Андријана Марковић и ESTIEM-а – Ања Спасојевић и Исидора Стојанац, представиле су међународне могућности за студентe у оквиру програма својих организација. Овде можете преузети њихове презентације AIESEC и ESTIEM.

У организацији Међународног инфо дана, поред Службе за међународну сарадњу и односе с јавношћу учествовали су Студентски Парламент и Нови медија центар – Quality Media Station.

DSC_0203DSC_0132

DSC_0148 DSC_0151