Почетна / Вести насловна страна / Српски студенти најбољи на престижном светском такмичењу у управљању пројектима

Српски студенти најбољи на престижном светском такмичењу у управљању пројектима

Студенти Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Абел Дуран, Јана Пуздерлиски и Марко Модринић, освојили су, заједно са колегама из Немачког тима, прво место на светском такмичењу у управљању пројектима International Project Management Championship 2018 и тиме обезбедили Србији позицију светског првака другу годину заредом.

Финале четвртог по реду светског такмичења у управљању пројектима – International Project Management Championship 2018, које је за четири године окупило више од 2600 студената са престижних факултета и бизнис школа широм света, одржано је 2. јуна 2018. године, у Београду, у организацији Центра за управљање пројектима Факултета организационих наука. Финале овогодишњег такмичења “International Project Management Championship” одржано је у Београду. Од укупно 192 тима, односно 760 такмичара, које је светска асоцијација за управљање пројектима (IPMA) окупила на овогодишњем такмичењу, најбољих 9 тимова је у финалу у Београду, 2. јуна,  своја знања и вештине из области управљања пројектима приказало кроз симулацију управљања реалним пројектом, коју је обезбедила компанија Open Management Education Center (OMEC). 

У финалу овогодишњег такмичења се борило 9 земаља, односно тимови из Немачке, Француске, Холандије, Хрватске, Финске, Литваније, Италије, Шпаније и Србије. Одлуком жирија, а  на основу броја поена добијених током трајања симулације, први пут у историји такмичења, проглашена су два победника, те су титулу светског првака поделили тимови из Немачке и Србије, док су студенти из Хрватске освојили треће место.

as9_5819

Светско такмичење је ове године у Београду окупило и бројне стручњаке и експерте из области пројектног менаџмента, као што су председник Интернационалне асоцијације за управљање пројектима (ИПМА – International Project Management Assotiation), Хесус Алмела Мартинез, председник скупштине ИПМА, Рајнхард Вагнер, потпредседник ИПМА за младе, образовање и тренинг, Камиар Сафакиш, као и бројне представнике привреде, тренере, професоре и студенте.

Организације које су подржале овогодишње такмичења у управљању пројектима су Факултет организационих наука, Elixir Group, Aigo BS, Концерн Бамби a.д, Coca Cola Hellenic и CarGo, који су својим бројним резултатима, признањима, донацијама и наградама потврдили свој углед, нарочито у погледу одговорности према друштву и заједници, као и окренутости ка пружању подршке младим људима и њиховом професионалном развоју и образовању.