Почетна / Позиви за конференције и догађаје / Секције: Interdisciplinary Approaches in Data Science Practice (IADSP 2023) и Interdisciplinary Approaches in Digital Transformation (IADT 2023)

Секције: Interdisciplinary Approaches in Data Science Practice (IADSP 2023) и Interdisciplinary Approaches in Digital Transformation (IADT 2023)

Invited Session on Interdisciplinary Approaches in Data Science Practice (IADSP 2023), URL:

 и

Invited Session on Interdisciplinary Approaches in Digital Transformation (IADT 2023), URL:

реализују се у оквиру скупа: 27th International Conference on Knowledge-Based and Intelligent Information & Engineering Systems (KES 2023), Атина, Грчка, 6 – 8 септембар, 2023, URL: http://kes2023.kesinternational.org/.

 Рок за предају радова: 10. април 2023.

 Главни циљ секција је окупљање истраживача који ће објавити своје доприносе, интердисциплинарне приступе или студије случаја у областима науке о подацима (НП) и дигиталне трансформације (ДТ). Фокус у области НП усмерен је на различите аспекте као што су: складишта података, извештавање, непосредна аналитичка обрада података, аналитика података, истраживање (рударење) података, рударење процеса, рударење текста, предиктивна и прескриптивна аналитика, каои различити аспекти машинског учења, великих података и анализа временских низова података. Фокус у области ДТ усмерен је на аспекте као што су: примене, искуства из привреде и практични аспекти ДТ, пословни модели вођени подацима, дигитализација и утицај на ДТ, дигитални маркетинг, нови веб сервиси, семантички веб и аналитика података, динамичко одређивање цена, као и дигитализација као покретач агилности и организационе амбидекстерности.

 Руководилац секција је Проф. Иван Луковић (ivan.lukovic@fon.bg.ac.rs), Универзитет у Београду – Факултет организационих наука, Београд.