Почетна / Вести насловна страна / Шести bloxberg самит на ФОН-у: Децентрализована технологија за глобални утицај

Шести bloxberg самит на ФОН-у: Децентрализована технологија за глобални утицај

У циљу унапређења децентрализоване технологије, Факултет организационих наука, као оснивачки члан bloxberg заједнице, именован је за домаћина шетог bloxberg самита који ће бити организован у просторијама Факултета 26. и 27. октобра 2023. године.

Овај догађај, намењен представницима истраживачких организација и ангажованим трећим странама, представља заједнички напор да се прошире границе примене науке путем блокчејн технологије.

Фокус на науку произилази из посвећености томе да се блокчејн и децентрализована технологија приближе ширем аудиторијуму, наглашавајући преданост bloxberg заједнице да учини трансформационе технологије доступнијим и инклузивнијим.

Овогодишњи самит позива све студенте Факултета да се прикључе  програму и учествују у предавањима и тематксим разговорима на тему блокчејн и децентрализоване технологије. Студенти ће имати прилику да сарађују са истакнутим лидерима индустрије као што су Wolfram Alpha, Ethernity Cloud, ScieNFT, и GOSH, између осталих.

У средишту ове иницијативе лежи bloxberg, јединствени блокчејн систем дизајниран од стране и за научну заједницу. Познат по томе што представља највећу Proof of Authority (PoA) блокчејн мрежу на свету, Bloxberg систем спреман је да изврши револуцију глобалне парадигме обезбеђивања и ширења научних података.

Факултет организационих наука (ФОН) посвећено подржава мисију bloxberg-а и има важну улогу у даљем развоју овог децентрализованог блокчејна и његовим применама у свету науке.

Bloxberg асоцијација представља везу између међународних истраживачких организација, подстичући сарадњу и размену знања у динамичном свету блокчејн технологије. Bloxberg асоцијација надгледа беспрекорно деловање и непрестано унапређење bloxberg блокчејна, дубоко повезујући науку, бизнис, технологију, администрацију и правосуђе. Овај вишедимензионални приступ утврђује bloxberg позицију као трансформациону снагу у пејзажу децентрализоване технологије.

Bloxberg приказује потенцијал блокчејн технологије и показује колективни труд да се глобалној научној заједници омогући безбедно управљање подацима.

Проф. др Александар Марковић има кључну улогу у мониторингу bloxberg блокчејн чвора који се налази на ФОН-у и омогућава различите bloxberg иницијативе. Својим ентузијазмом за блокчејн технологију, а уз могућности које нуди приступ bloxberg мрежи коју омогућава ФОН, професор охрабрује студенте и наставно особље да се укључе у развој апликација на bloxberg мрежи, подстичући сарадничко окружење. Као лидер, проф. др Марковић не само да промовише иновације у области блокчејна, већ подстиче и академску заједницу на ФОН-у да активно истражује могућности које екосистем bloxberg-а нуди, спајајући свет образовања и блокчејн технологије. Његова визија и вођство инспиришу студенте и особље да се ангажују у овој савременој области.

Више информација о Програму доступно је на наменској веб страници, https://bloxberg.org/